Kako nekome pokazati ravnodušnost: 10 koraka

Sadržaj:

Kako nekome pokazati ravnodušnost: 10 koraka
Kako nekome pokazati ravnodušnost: 10 koraka

Video: Kako nekome pokazati ravnodušnost: 10 koraka

Video: Kako nekome pokazati ravnodušnost: 10 koraka
Video: 5 KORAKA || KAKO OSVOJITI NEOSVOJIVU DJEVOJKU 2024, Svibanj
Anonim

Što je gora situacija od odbijanja osobe koja vam se sviđa? Odgovor je da vas osoba koja vam se sviđa odbije, a nakon toga vas samo zadirkuje, igra ili čak ponižava! Upamtite, previše ste dragocjeni da biste se prema vama tako ponašali. Ne dopustite da vam djela i/ili riječi osobe koja vam se sviđa unište život. Umjesto toga, pokušajte preokrenuti situaciju; pokažite da na vas igra ne utječe i da i dalje možete bez problema živjeti.

Korak

Metoda 1 od 2: Lažni osjećaji

Pokažite nekome da vas nije briga Korak 1
Pokažite nekome da vas nije briga Korak 1

Korak 1. Odvojite vrijeme da „prelijete sve

" Nakon što ste doživjeli odbijanje, normalno je da imate problema s kontroliranjem svojih emocija; osobito ako se nakon toga osoba koja vam se sviđa okrene kako bi vas zadirkivala ili osramotila. Zato odvojite malo vremena da izrazite frustracije, ljutnju i tugu zbog odbijanja koje ste upravo doživjeli (to ćete morati učiniti sami, naravno). Plačite i vrištite sve što možete; neka sve istječe iz vašeg sustava.

Ako ste stvarno razočarani, nemojte se bojati podijeliti svoje osjećaje s najbližim prijateljima i rodbinom. Oni će vas zasigurno moći smiriti i/ili dati savjet koji će vam pomoći

Pokažite nekome da vas nije briga Korak 2
Pokažite nekome da vas nije briga Korak 2

Korak 2. Izbjegavajte ga koliko god možete

Ako vas želi uznemiriti i zeznuti, nemojte to učiniti! Izbjegavanje je pravi potez kako ne bi dobio to zadovoljstvo. Ne idite u kafić koji posjećuje, nemojte razgovarati s njim osim ako ne morate. Ako je potrebno, trebali biste čak izbjegavati njegove prijatelje; nitko ne zna na čijoj su strani, zar ne?

Ovo izbjegavanje također morate učiniti u cyberspaceu. Nemojte dizati slušalicu niti odgovarati na njezine poruke te je brisati sa svojih društvenih mreža (Facebook, Twitter itd.)

Pokažite nekome da vas nije briga Korak 3
Pokažite nekome da vas nije briga Korak 3

Korak 3. Budite sigurni u sebe kada morate komunicirati s njim

Prije ili kasnije morat ćete ponovno stupiti u kontakt s tom osobom (osobito ako ste u istom razredu ili uredu s njom). Ne razgovarajte s njim; pričekajte dok on ne preuzme inicijativu za to. Ako morate to učiniti prvo, pokažite svoju nezainteresiranost na pristojan način. Govorite kratke, precizne rečenice, poput "O, super", "U redu, to je u redu" ili "U redu".

Ako vas zadirkuje, prestanite govoriti i/ili ga ledeno zagledajte kako bi prestao. To je vaša reakcija koju zaista traži, stoga nemojte dopustiti da izgledate uzrujano ili ljuto pred njim

Pokažite nekome da vas nije briga Korak 4
Pokažite nekome da vas nije briga Korak 4

Korak 4. Budite zaposleni

Ne dopustite da vas uhvati tuga, žaljenje ili druge negativne misli. Umjesto toga, pokažite da vam nije stalo do osobe nastavljajući sa svojim najboljim životom! Bavite se hobijima ili školskim pitanjima, počnite provoditi novu rutinu vježbanja, okušajte se u novim hobijima, pokušajte se razviti u stvarima koje ste radili itd. Nesumnjivo će vaš um biti odvraćen od negativnosti koju donosi ta osoba.

Zapamtite, oplakivanje prošlosti neće vam pomoći da krenete naprijed. Ako si to dopustite, nemojte se iznenaditi ako ćete se konstantno provjeravati na telefonu, gledati stare fotografije s osobom ili osjećati snažnu potrebu nazvati je. Pripremi se! Nikada se ne vraćajte osobi koja vas je povrijedila

Pokažite nekome da vas nije briga Korak 5
Pokažite nekome da vas nije briga Korak 5

Korak 5. Borite se sa željom za osvetom

Ako je netko zloban prema vama, vaš prirodni odgovor je da mu uzvratite. Nažalost, ako želite pokazati da vam je svejedno, ovo je korak koji ne biste trebali poduzeti. Naletjevši na nju ili smišljajući osvetu, neko vrijeme ćete se osjećati bolje, no hoće li vas zaboraviti? U većini slučajeva ignoriranje osobe (i pretvaranje da ne postoji) najbolja je odmazda.

Sjetite se mudre izreke: „Ne raspravljaj se s idiotima. Iz daljine, ljudi neće moći reći tko je pravi idiot. "Pokušavajući mu uzvratiti samo ćeš izgledati djetinjasto. Pa koji je najbolji korak koji bi trebao poduzeti? Ne čini to čak ni nemoj razmislite o toj mogućnosti.

Metoda 2 od 2: Zaboravljanje osobe koja vam se nekad sviđala

Pokažite nekome da vas nije briga Korak 6
Pokažite nekome da vas nije briga Korak 6

Korak 1. Usredotočite se na sebe

Nakon što ste se oporavili od odbijanja, vrijeme je da ponovo stanete na noge. Da biste nastavili dalje u životu, prvo što trebate učiniti je shvatiti da ste vrijedni! Usadite to vjerovanje u sebe; Naravno da možete upotrijebiti razne pozitivne napore za afirmaciju koje želite, ali ova tri primjera pozitivnih afirmacija su osnovne afirmacije koje biste trebali pokušati: Lijepi ste/zgodni (prilagodite se svom spolu), pametni ste i osoba je jako glupa odbijajući vas..

Nikada se nemojte osjećati slabim ili bespomoćnim bez te osobe. Cijenite i budite zahvalni na svojoj neovisnosti! Ne navikavajte se na ovisnost o osobi koja vam se sviđa

Pokažite nekome da vas nije briga Korak 7
Pokažite nekome da vas nije briga Korak 7

Korak 2. Zaboravite na svoju sramežljivost

Izražavanje ljubavi, a zatim odbijanje dovoljno je neugodno; ali kad osoba koja vam se sviđa zapravo prati odbijanje negativnim ponašanjem, prirodno je da se vaš svijet osjeća kao da se raspada. Ne brinite, sramežljivost će s vremenom nestati; nekima treba puno vremena da zaborave, nekima ne. Ali najvažnije, nemojte se usredotočiti na negativne osjećaje koji vas progone. Umjesto toga, otpustite te negativne osjećaje i zamijenite ih pozitivnijima.

Upamtite, prošlost se nikada ne može promijeniti. Odnosno, nema smisla brinuti se o prošlosti. Pa zašto brinuti o nečemu što ne možete promijeniti?

Pokažite nekome da vas nije briga Korak 8
Pokažite nekome da vas nije briga Korak 8

Korak 3. Shvatite da je "igra" vrlo nezrela

Emocionalno zrela i zdrava osoba neće se igrati - ili sramotiti i/ili zadirkivati - osobu kojoj se sviđa. Ako se prema vama tako ponaša osoba koja vam se sviđa, postoji samo jedan zaključak: on je nezreo i (zapravo) nema samopouzdanja. Nakon što ste znali da biste trebali osjećati olakšanje i lakše nastaviti sa životom.

Pokažite nekome da vas nije briga Korak 9
Pokažite nekome da vas nije briga Korak 9

Korak 4. Ne dopustite mu da vam se vrati u život

S vremenom ćete se definitivno osjećati bolje. Sramota neugodnog iskustva će nestati, a vi se možete više usredotočiti na poštivanje sebe. Nažalost, nestabilne emocije olakšavaju vam ponovno vraćanje u istu rupu, pogotovo ako ta osoba ponovno pokuša ući u vaš život. Ako je moguće, nemojte komunicirati s njim dok niste 100% izliječeni. Ako vam se vrati natrag u vaš život, nemojte se bojati odbiti i zamolite ga da se povuče.

Ako ne želi razumjeti, izrazite svoje odbijanje na jasan način. MOŽETE reći: “Za sada, ne želim razgovarati s tobom. Molim vas, ostavite me."

Pokažite nekome da vas nije briga Korak 10
Pokažite nekome da vas nije briga Korak 10

Korak 5. Počnite ga gledati kao nekoga tko više nije važan

Zapamtite, ponižavao vas je i činio previše nervoznima cijelo ovo vrijeme; prirodno je da je vaš krajnji cilj prestati misliti o tome kao o važnom. Za to je potrebno puno vremena i strpljenja; ali ako pravilno slijedite gore navedene korake, vaši bi se osjećaji trebali postupno oporaviti. U jednom trenutku možda ćete se nasmijati sami sebi što vam je toliko stalo do te osobe.

Kad budete spremni preboljeti tu osobu i nastaviti sa svojim životom, počnite tražiti nekoga tko uistinu cijeni i brine za vas, a ne nekoga tko stalno omalovažava vaše osjećaje. Upamtite, vaša sreća mu je najbolja isplata

Savjeti

  • Ako želite pokazati nekome da vam nije stalo, najbolji način je izbjeći tu osobu. Nemojte se odazivati na njegov poziv na chat i na njegove riječi ne odgovarajte govorom tijela poput klimanja glavom ili smiješka. Najbolji način pokazivanja ravnodušnosti je ignoriranje.
  • Drugi način pokazivanja ravnodušnosti je pokazivanje brige za sve osim za osobu. Na primjer, nakon što ste zapeli u sličnoj situaciji, ostavite osobu i idite se zabaviti sa svojim prijateljima.

Preporučeni: