Kako usporiti odnos: 12 koraka (sa slikama)

Sadržaj:

Kako usporiti odnos: 12 koraka (sa slikama)
Kako usporiti odnos: 12 koraka (sa slikama)

Video: Kako usporiti odnos: 12 koraka (sa slikama)

Video: Kako usporiti odnos: 12 koraka (sa slikama)
Video: Гениальные Лайфхаки, Которые Действительно Работают ▶3 2024, Svibanj
Anonim

Ponekad imate osjećaj da vaš odnos s nekim ide prebrzo - fizički ili emocionalno. Važno je zapamtiti da odnos zahtijeva dogovor između dvije osobe. Ne morate ništa učiniti samo da biste učinili partnera sretnim. Ako želite uravnotežiti svoju vezu, razgovarajte s partnerom i objasnite što želite.

Korak

1. dio od 3: Razumijevanje stalnih odnosa

Usporite odnos Korak 1
Usporite odnos Korak 1

Korak 1. Procijenite situaciju

Prvo razmislite gdje vaš odnos izgleda kao da ide prebrzo. Odredite što vama ili vašem partneru čini neugodno. Ako želite žurnu vezu, morate razumjeti zašto veza ide prebrzo.

  • Morate paziti na svog partnera. Možda želi nastaviti fizički odnos s vama, ali to vam nije ugodno. Možda zahtijeva obvezu koju ne možete preuzeti. Možda vas očajnički voli, ali želite da vaša ljubav polako cvjeta.
  • S druge strane, možda ne biste htjeli žuriti s osjećajem ljubavi. Lako je "paničariti" ako smatrate da je previše lako dobiti vašu ljubav. Možda je vaš dečko tražio da ne žuri, za njegovo dobro. U ovom slučaju razmislite o tome kako poštujete partnerove potrebe u vezi koju oboje imate.
Usporite odnos Korak 2
Usporite odnos Korak 2

Korak 2. Saznajte koje vas situacije "pokreću"

Obratite pozornost na određene radnje ili situacije zbog kojih vam je neugodno. Potražite uzorak. Pokušajte razumjeti kada mislite da ova veza ide prebrzo.

  • Možda ste upravo bili s nekim, ali on vas zamoli da izađete s njim ili vas zamoli da mu budete partner za vjenčanje rođaka. Ako vam smeta ovaj prizvuk ozbiljnosti, trebali biste razgovarati o tome.
  • Možda ste upravo hodali s djevojkom, a ona stalno šalje "signale" o braku i djeci. Ako niste spremni razmišljati o tim stvarima, vaša je veza možda ugrožena.
Usporite odnos Korak 3
Usporite odnos Korak 3

Korak 3. Upoznajte svoje ciljeve

Procijenite svoje ciljeve u vezi, ciljeve za samopoboljšanje i ciljeve za budućnost. Razmislite vodi li vas ovaj odnos prema tom cilju i zapitajte se je li neravnoteža koju osjećate izvodljiv problem. Shvatite da se vas dvoje možda nećete slagati.

Ako vaš partner želi drugačije od vas, to ne znači da je on ili ona loša osoba. Moguće je da oboje ne težite istom cilju. Razmislite je li vaš odnos vrijedan održavanja čak i ako se vaši ciljevi ne podudaraju

2. dio od 3: Razgovor s parovima

Usporite odnos Korak 4
Usporite odnos Korak 4

Korak 1. Razgovarajte o problemu

Iskreno razgovarajte sa svojim partnerom o tome kako se osjećate. Recite ono što vam stvara neugodu i izrazite sve u svom srcu. Pobrinite se da zna da ste još uvijek zainteresirani - ali ne želite žuriti. Ako vaš partner razumije na što mislite, bit će mu lakše promijeniti svoje ponašanje i učiniti da se osjećate ugodnije.

Možete osjetiti da će otvorena komunikacija učiniti da vaš odnos bude manje kompliciran. Ne možete očekivati da će vaš partner postupiti u vašu korist ako to ne zatražite

Usporite odnos Korak 5
Usporite odnos Korak 5

Korak 2. Pokušajte se razumjeti

Dvoje ljudi neće ući u vezu s istim očekivanjima. Vaš partner možda neće shvatiti da se zbog njega osjećate neugodno. Možda će osjećati da vas dvoje živite u različitim svjetovima. Vi i vaš partner činite poteze i odabire koji se ne podudaraju. Najbrži način za rješavanje ovog problema jest međusobno razumijevanje smjera u kojem se odnos odvija.

Usporite odnos Korak 6
Usporite odnos Korak 6

Korak 3. Nemojte ga prisiljavati

Ako se i ne pogledate, možda je vrijeme da se pozdravite. Prisiljavanje partnera da čini stvari koje ne želi učiniti je nepravedno; a ni puštanje vas da živite u strahu jer se osjećate kao da gubite sebe nije fer ni prema vama. Ponekad se morate odmaknuti i usredotočiti na sebe prije nego što zaista uđete u ozbiljnu vezu.

Razmislite hoće li situacija dovesti do prekida. Prekid s ljubavnikom neće samo usporiti vašu vezu. Ako mislite da je to jedina opcija, nemojte se bojati to učiniti

Usporite odnos Korak 7
Usporite odnos Korak 7

Korak 4. Pokušajte promijeniti način na koji govorite o svojoj vezi

Ako mislite da previše govorite o svojim budućim planovima i često govorite stvari vezane za obveze - na primjer, "volim te" - razmislite slažu li vam se ove teme. Pokušajte svoj dijalog pretvoriti u kratkoročni plan. Prije nego što odlučite u kojem smjeru će vaša veza biti idućih godinu dana, saznajte što će se dogoditi u sljedećih nekoliko mjeseci.

3. dio 3: Putovanje bez žurbe

Usporite odnos Korak 8
Usporite odnos Korak 8

Korak 1. Razgovarajte o problemu

Razmislite o specifičnostima zbog kojih vam je neugodno i pronađite načine kako se s njima nositi ili ih izbjeći. Lakše je ne žuriti u vezu ako promijenite način na koji reagirate na određene situacije.

  • Ako ne možete podnijeti da nekoliko dana ne vidite svog dečka, pronađite način da ga češće viđate ili ga zamolite da vas češće kontaktira kad ste vani.
  • Ako vas dečko pokuša dovesti u iskušenje da radite nevaljale stvari dok ste sami u sobi, klonite se sobe. Ne ležite s njim u krevet i razmislite o tome da ograničite vrijeme nasamo dok ne budete sigurni da neće prijeći granicu.
Usporite odnos Korak 9
Usporite odnos Korak 9

Korak 2. Napravite planove koji će se sigurno ispuniti

Upoznajte sebe i držite se svojih uvjerenja. Nemojte se slagati oko plana za sljedećih šest mjeseci ako ni sami ne znate što ćete raditi sljedeći tjedan! Nekima je ugodnije s budućim planovima, dok drugi radije smišljaju što trebaju učiniti dok to rade - i to je u redu. Ako ste u vezi s nekim tko radije planira stvari, morate uravnotežiti njegovu zonu udobnosti sa svojom.

Usporite odnos Korak 10
Usporite odnos Korak 10

Korak 3. Odvojite vrijeme za sebe

Lako je osjećati se preopterećenim ako si ne date dovoljno vremena. To ne znači da morate "predahnuti" od svoje veze; samo svaki dan provedite malo vremena razmišljajući o vlastitom životu, a ne razmišljajući o svom partneru. Možda ćete otkriti da ćete zbog jednostavnog čina poput cijenjenja vremena za sebe osjećati da više kontrolirate svoj odnos.

Provodite vrijeme s prijateljima i nemojte dovoditi ljubavnika. Neka vaše prijateljstvo ostane čvrsto, čak i ako i vi i vaši prijatelji imate ljubavnike. Vaš vas partner ne mora pratiti

Usporite odnos Korak 11
Usporite odnos Korak 11

Korak 4. Provedite vikend bez ljubavnika

Odlazak na nekoliko dana iz grada može oboje dati priliku da se ohladite i procijenite ono što je najvažnije. Idite na kampiranje ili idite u novi grad ili se samo prošećite do udaljenog mjesta. Popnite se na planinu; skok u ocean. Pronađite način da razbistrite um.

Usporite odnos Korak 12
Usporite odnos Korak 12

Korak 5. Nemojte ostati

Pokušajte ne boraviti kod dečka i nemojte ga pozivati k sebi. Spavanje na istom krevetu učinit će stvari ozbiljnim - osobito kad su noćenja postala uobičajena. Što je vaš odnos s nekim intimniji, to će vam život biti kompliciraniji.

Isto tako i sa zajedničkim životom. Situacije poput bračnog života - pogotovo ako se vas dvoje zapravo ne slažete - mogu učiniti da se neke stvari osjećaju ozbiljno. Razmislite trebate li unaprijediti odnos ili ne

Savjeti

  • Komunikacija je ključna. Ako vaš dečko ne razumije što se događa, mogao bi učiniti nešto što mislite da nije prikladno.
  • Nemojte se držati nekoga ako želite nešto drugo. Uvijek možete pronaći nekoga tko vam više odgovara.

Preporučeni: